ויזה תייר לארצות הברית – B1/B2

אם גם אתם חולמים על טיול או ביקור בארצות הברית בזמן הקרוב, אתם צריכים לדעת שיהיה עליכם להצטייד בוויזת תייר כדי להיכנס למדינה, משום שרק באמצעותה הכניסה אכן תתאפשר. במקרה הזה, בניגוד לתהליך מול מדינות אחרות להוצאת ויזת תייר, התהליך של הוצאת ויזה לארצות הברית הוא מעט מורכב יותר. כדי שתהיו מוכנים ברגע האמת, בואו נרחיב בכמה מילים על הנושא וננסה להבין בדיוק איך עובד התהליך.

ההבדל בין ויזת תייר לוויזת עבודה

חשוב להבין מהי בכלל ויזת עבודה לארצות הברית. ככלל יש שני סוגים של ויזות עבודה: B1/B2. הוויזה הזו מאפשרת כניסה לארצות הברית למטרה של טיול, ביקור של משפחה וחברים, השתתפות בכנסים או בקורסים קצרים שאינם אקדמאיים, השתתפות בסדנאות, פגישות עסקים או חתימת חוזים. חשוב לשים לב שהוויזה הזו לא מקנה את האפשרות לעבוד בשכר בארצות הברית.

ויזה עבודה לארצות הברית נקראת ויזה H1B, ואפשר לקבל אותה רק אם מעסיק מארצות הברית מעוניין לקבל אותנו אליו בתור עובדים. אין אפשרות אחרת לקבל את הוויזה הזו ולרוב אותו המעסיק הוא גם זה שיעזור לנו בחלק הטכני של הגשת הבקשה לוויזה.

מעבר לכך, יש עוד סוגים שונים ויזות שרלוונטיים פחות לנושא זה כמו ויזת סטודנטים, ויזה רפואית וכן הלאה.

תהליך הוצאת ויזה תייר לארצות הברית

רגע לפני התהליך, האם יש ישראלים הזכאים לפטור מוויזה? יש ישראלים שהם אכן פטורים מוויזה, ואלו ישראלים בעלי דרכון זר נוסף של אחת מהמדינות שלהן הסכם עם ממשלת ארצות הברית. אלו המחזיקים בדרכון של האיחוד האירופי למשל פטורים מהתהליך, ומנפיקים את מסמך הכניסה תוך כמה דקות באינטרנט. יכול מאד שבעתיד גם ישראל תתווסף לרשימת המדינות הללו ולא יהיה עוד צורך בתהליך, אבל עד אז חשוב להכיר את השלבים שלו:

מילוי טופס בקשה באינטרנט

התהליך מתחיל במילוי טופס הבקשה באינטרנט שנקרא גם טופס DS160. מדובר בטופס ארוך ומסועף שבו נידרש למלא פרטים על עצמנו ועל הביקור העתידי שלנו בארצות הברית. הטופס כתוב בשפה אנגלית ואפשר למצוא אותו באתר של שגרירות ארצות הברית. חשוב לענות על השאלות כמו שצריך ובסבלנות, ומומלץ להיעזר בדובר אנגלית בהתאם לצורך.

 

תשלום אגרה וקביעת מועד לראיון

לאחר שסיימנו למלא את השאלון בהצלחה, נעבור לשלב הבא של קביעת ראיון בשגרירות. חשוב לשים לב שבמקרים רבים השגרירות עמוסה ולפעמים התור הפנוי הבא הוא רחוק מאד. כדי לקבוע את התאריך יש לשלם קודם את האגרה לממשלת ארצות הברית ולאחר מכן נוכל לקבוע מועד לראיון. חשוב לציין כי אנו יכולים לסייע בקיצור התורים לשגרירות ובכך לקצר משמעותית את משך התהליך. באופן הזה, תוכלו לזרז את כל התהליך המצוין כאן ולקבל את הוויזה במהירות. אתם מוזמנים לפנות אלינו כדי לזרז את משך ההמתנה לתורים ולעבור את כל התהליך הכתוב פה באופן מהיר ויעיל יותר.

 

איסוף הטפסים והכנה לראיון

לאחר ששילמנו וקבענו מועד לראיון, זה הזמן להתכונן אליו ולהכין את כל הטפסים הנדרשים. ליום הריאיון נצטרך להביא איתנו את טופס הבקשה המלא, את הדרכון הישראלי שלנו, תמונות פספורט לפי ההגדרות של ממשלת ארצות הברית, קבלה עבור תשלום האגרה וכל טופס שהוא המעיד על כך שמרכז חיינו הוא בישראל, או במילים אחרות – אנחנו לא מתכוונים לנצל את הכניסה שלנו למדינה כדי להשתקע בה ולא לחזור ארצה. מדובר במסמכים כמו תלושי שכר, הסכם שכירות דירה או חוזה משכנתא, אישור ממוסד לימודים שאנו חוזרים אליו וכו׳. כמה שיותר מסמכים כאלו יעלו את הסיכויים לאישור הבקשה.

 

שלב הריאיון

הריאיון יתקיים באחד מסניפי השגרירות בארץ, בתל אביב או בירושלים בהתאם למקום המגורים של מבקש הבקשה או לפי רצון המבקש. מומלץ להגיע בהופעה מכובדת, להישמע להוראות הצוות במקום ולהתנהג באופן מכובד ובנעימים, לא לדבר בטלפון, לאכול בקולי קולות, להביע חוסר סבלנות וכיו״ב. כאשר מגיע התור שלנו, יש לענות בסבלנות על כל שאלה של המראיין ולענות בפירוט ככל הניתן.

לכמה זמן ויזת תייר לארצות הברית תקפה?

בתום הריאיון תקבלו תשובה על המקום אם הוויזה שלכם מאושרת או שהבקשה נדחתה. כאשר היא מאושרת היא לרוב תקפה לעשר שנים, אך יש מקרים בהם הקונסול מחליט להנפיק ויזה למועד קצר יותר, בדרך כלל לתקופה כלשהי בטווח שבין שלושה חודשים לחמש שנים. אם הבקשה אושרה, נתבקש להשאיר את הדרכון בשגרירות. לאחר מספר ימים הוא יגיע אלינו עם שליח מטעם דואר ישראל כאשר הוויזה העדכנית כבר נמצאת בתוכו.

הארכת ויזת תייר לארצות הברית

תקופת הוויזה שנקבעה לא ניתנת לשינוי. ניתן לפנות בבקשות אל השגרירות אבל צריך לקחת בחשבון שעל פי רוב בקשות מהסוג הזה נענות בסירוב.

האם אפשר לחדש את הוויזה?

באשר לחידוש ויזה לאחר שפג תוקפה, חשוב לדעת שמשנת 2015 יש מקרים בהם ניתן לחדש ויזת תייר לארצות הברית מבלי שצריך לעבור את כל התהליך שדיברנו עליו עכשיו. אלו המקרים בהם קיימת זכאות:

  • מי שהייתה לו בעבר ויזה והיא עדיין ברשותו.
  • מי שהוויזה שלו עדיין בתוקף או שהתוקף שלה פג במהלך 4 השנים האחרונות.
  • מי שהוויזה שלו הונפקה בגיל 14 ומעלה.
  • מי שמעוניין לקבל ויזה מאותו הסוג שנתקבלה בעבר.
  • מי שהוויזה האחרונה שלו הונפקה בישראל בלבד.
  • מי שבוויזה שלו אין הערת אזהרה כלשהי.

מי שעונה על כל הקריטריונים האלו יוכל לחדש את הוויזה בהליך מקוצר יחסית של מספר שבועות, ללא צורך בהגעה פיזית אל השגרירות.

לסיכום

ברוב המקרים בהם ישראלים רוצים לטייל בארצות הברית, יהיה עליהם להוציא ויזת תייר וזהו כאמור תהליך סבוך וארוך. חשוב לדעת שכדי שהבקשה תאושר, צריך למלא כל חלק בבקשה כראוי ולהגיע מוכנים לראיון, אחרת כל טעות קטנה שהיא עשויה להביא לפסילה של הבקשה. אם אתם רוצים לדעת עוד על הנושא של הוצאת ויזה לארצות הברית, על סוגי הוויזות השונות, אל האפשרות מפטור לוויזה ועל נושאים קשורים נושאים, אתם מוזמנים להיכנס לבלוג שלנו באתר וכמובן שאתם גם מוזמנים לפנות אלינו בכל שלב לשאלות וקבלת מידע נוסף. בהצלחה!

השירותים שלנו

אולי יעניין אותך גם​

גרין קארד

מה זה גרין קארד?

גרין קארד הוא אישור עבודה ושהייה חוקית, באמצעותו אתה יכול ללמוד, לעבוד, לפתוח עסק ובעצם לחיות באופן קבוע בארצות הברית לכל החיים. עובדות על הגרלת הגרין

קרא עוד