סיכויי זכיה גלובליים
9 מיליון (בלבד!) – זהו מספר הבקשות המוגשות מידי שנה להשתתף בהגרלת הגרין-קארד. על-פי ממוצע הנתונים, בשנים האחרונות סיכויי הזכיה גבוהים מתמיד ועומדים על זוכה אחד מתוך 130המגישים בקשה. ולמעשה זהו הסיכוי הנמוך ביותר בגלל הפחתה ניכרת במספר המשתתפים בהגרלה ולכן האפשרות לזכות גדולה הרבה יותר. חשוב מאוד לדעת שכאשר שני בני הזוג במשפחה נרשמים להגרלה סיכויי הזכיה מוכפלים באופן מיידי (כאשר אחד מבני הזוג זוכה בעצם כל המשפחה זוכה) ועולים לזוכה אחד מתוך 65 אנשים.
אחד מתוך 130-הסיכויים הטובים ביותר אי פעם!
במידה זכית בהגרלת הגרין קארד לארה"ב צור עמנו קשר ונשמח לעזור לך למשש את זכייתך במהרה! 1700-720-760
סיכויי זכיה לישראלים
תוצאות הגרלה – שנת 2012 (175 זוכים ישראלים)
תוצאות הגרלה – שנת 2013 (175זוכים ישראלים)
תוצאות הגרלה – שנת 2014 (330 זוכים ישראלים)
תוצאות הגרלה – שנת 2015 (231 זוכים ישראלים)
תוצאות הגרלה – שנת 2016 (289 זוכים ישראלים)
תוצאות הגרלה – שנת 2017 תוצאות יתפרסמו בהמשך
שנת 2018 – הרשמה מוקדמת בעיצומה!
חשוב לציין כי המדינות הגדולות והמאוכלסות ביותר אינן משתתתפות בהגרלה כך שהסיכויים לטובתנו, להלן המדינות: ברזיל, קנדה, סין, קולומביה, הרפובליקה הדומיניקנית, אקוואדור, אל-סלבדור, גוואטמאלה, האיטי, הודו, ג'מייקה, מקסיקו, פקיסטן, פרו, הפיליפינים, פולין, דרום קוריאה, מדינות בריטניה וויאטנם.
ישראל יכולה להשתתף!!!
לא ניתן לדעת את כמות הישראלים המגישים מועמדותם, לכן אין אפשרות לדעת מה היחס בין הגשה לזכיה מתוך הישראלים. מחלקת הבטחון האמריקאית אינה מפרסמת נתוני הגשה אלא רק של זכיה. פרט חשוב ונוסף ההגדרה "ישראלי" מגדירה אנשים שנולדו בישראל בלבד, ולא בעלי אזרחות ישראלית. לדוגמא: צרפתי המחזיק באזרחות ישראלית אך נולד בצרפת אינו נכלל תחת קטגורית "ישראל".
לחץ כאן על-מנת לצפות בתוצאות הגרלה מהשנים האחרונות.
תהליך ההגרלה:
1. הכרזה – בכל שנה מפרסמת מחלקת המדינה האמריקאית הכוונה ביצועית לאותה תקופת הגשה.
2. הגשה – ניתן להגיש את הבקשה בתקופה הנמשכת כחודש, לרוב באוקטובר-נובמבר.
3. הגרלה – נערכת באמצעות מחשב ועל-פי כללים נוקבים. אף אחד לא יודע בדיוק מתי (משתנה).
4. פרסום תוצאות – המועמד צריך להיכנס לקישור שסופק לו ולבדוק אם שמו עלה בגורל.
(עניין זה מהותי מאוד מכיוון שעצם היותך ב-100,000 המוגרלים אינו בהכרח מבטיח את זכייתך.)
5. תהליך קונסולרי – על הזוכים המבקשים לממש זכייתם לפתוח בתהליך קונסולארי שבסיימו יוכלו לממש את הגרין-קארד עם משפחתם.
המניע לחוק
מערכת ההגירה האמריקאית עברה תהפוכות משמעותיות בשנות קיומה, החל מהגירה חופשית שהיוותה את הבסיס להקמתן של המדינות ואיחודן לאחר מכן, ועד למדיניות קשוחה בהרבה הקיימת היום ואשר הושפעה רבות מהדמוגרפיה המשתנה, מהכלכלה האמריקאית ומאיומי הטרור הגלובליים. לצד הקשחת המדיניות עם השנים זיהו האמריקאים בסוף שנות השמונים של המאה הקודמת עיוות דמוגרפי הנובע משיטת ההקצאות הכללית הקובעת מספר מרבי של ויזות שיוקצו למהגרים על פי קטגוריות שונות: משפחה, עבודה, לימודים וכדומה. שיטה זו מקבעת את מדינות ההגירה הגדולות (מדינות בעלות מספר אזרחים גדול ומספר תושבים ואזרחים אמריקאים שמוצאם באותה מדינה) כצרכני ההקצאות ולא מאפשרת למדינות הגירה קטנות ליהנות ממדיניות ההגירה הליבראלית של ארצות הברית. כדי להתגבר על העיוות ולתת הזדמנות שווה לתושבי כל העולם החליטו האמריקאים להנהיג את הגרלת הגרין קארד שבסיסה הוא השתתפות למדינות הגירה קטנות בלבד. מתוך כך נולד הכלל שעוגן בחוק הגורס שמדינות מהן הגיעו לארצות הברית למעלה מ-50,000 מהגרים לא יוכלו להשתתף בהגרלת הגרין-קארד.