מאות אלפי ישראלים מבקרים מדי שנה בארצות הברית. אבל רגע לפני שאתם אורזים מזוודה, ויזה לארה"ב יש לכם? אז אם לא ידעתם, כל אזרח ישראלי שאינו נושא דרכון אמריקאי או תעודת תושב קבע (GREEN CARD), מחויב להוציא אשרת כניסה לארה"ב (בעלי דרכון אירופאי פטורים מויזה לארצות הברית). הדבר מחויב גם אם אתם נוחתים בארה"ב וממריאים בחלוף שעתיים ליעד אחר. מופתעים? הנה כל מה שצריך לדעת על תהליך הוצאת ויזה לארצות הברית.
כמה זמן לוקח להוציא ויזה לארה"ב?
ראשית, חשוב לדעת: תהליך הוצאת ויזה לארצות הברית אינה תהליך של יומיים שלושה. אז אם אתם רגילים לחכות לרגע האחרון, כשמדובר בהוצאת ויזה, אל תעשו זאת. מדובר בתהליך אשר אורך מספר שבועות לפחות, כשבתקופה העמוסה (חודשי הקיץ, החגים, חודש דצמבר שלפני חג המולד) הוא אף עלול להתארך. נוסיף ונאמר שחשובה הקפדה בכל שלב לגבי כל פרט. טעויות קטנות במילוי טופס או אי עמידה בזמנים שנקבעו לכם, עלולות לעלות לכם בסירוב מטעם רשות ההגירה האמריקאית.
השלבים בתהליך הוצאת ויזה לארצות הברית
כדי להוציא לפועל את תהליך הוצאת ויזה לארצות הברית, עליכם להתמודד בשלב הראשון עם טופס מייגע בשם DS160, המצוי באתר השגרירות האמריקאית ומכיל למעלה מ-200 שדות חובה למילוי! את הטופס יש למלא באנגלית באמצעות האתר, ללא שום פספוסים או "כיפופי האמת" בשום שלב. הטופס מעט שונה וזאת בהתאם לסוג האשרה המבוקשת (ראו בהמשך). את הטופס יש לשלוח באמצעות האתר וגם להדפיס אותו לקראת השלב השלישי בו מתקיים הראיון.
בין שלב הטופס לשלב הראיון יגיע עת תשלום האגרה, שעומד לעת עתה על 185 דולר. רק אחרי שתקבלו אישור לקבלת התשלום, יקבע לכם ריאיון בשגרירות. הראיון אורך מספר דקות ויש להגיע אליו עם דרכון בתוקף לשישה חודשים ומעלה, הטופס שהדפסתם, תמונת פספורט בגודל 5 על 5 ס"מ, אישור תשלום ואישור הזמנה לריאיון. ניתן לקיים את הראיון בעברית או באנגלית. האם קיבלתם ויזה לארצות הברית? את זה תגלו בסוף הראיון ולאחר מספר ימים הדרכון יישלח לביתכם עם שליח.
סוגי ויזה שקיימות לארצות הברית
מרבית הישראלים המבקשים לבקר בארה"ב עושים זאת למטרות חופשה. אלו צריכים להוציא ויזה מסוג B1-B2, המכונה גם "ויזת תייר". ויזה זו ניתנת לרוב לתקופה של 10 שנים. ויזות נפוצות נוספות הן זו לצרכי לימודים ("ויזת סטודנט"), ויזת עבודה (H2B), ויזה של אנשי צוות (טייסים, דיילים, ימאים וכו' (נקראת C1-D) ועוד. משך האשרה משתנה בהתאם לסוג שלה והיא מתאימה למטרתה בלבד (לדוגמה, דייל אוויר יוכל להיכנס עם ויזת C1-D רק במסגרת עבודתו ולא לצורך חופשה פרטית).
הוצאת ויזה לארה"ב נשמעת לכם מייגעת? תתנחמו בעובדה שעד לפני מספר שנים, התהליך היה ממושך הרבה יותר… בהצלחה!